Spring naar inhoud

MUZIKALE LEIDING


Rob Poels, dirigent

Hoewel Rob Poels geen enkele muzikale opleiding heeft , loopt het zingen en dirigeren als een rode draad door zijn leven. Als jong onderwijzer begon hiSONY DSCj in 1968  op de Mgr. Bekkersschool in Schiedam-Groenoord een schoolkoor, waar ook de begeleiding (blokfluiten en Orff-instrumenten) door leerlingen werd verzorgd.Dit oogstte zoveel succes, dat hij in 1969 werd benaderd om de eerste dirigent te worden van het inmiddels opgeheven Martienerkoor, verbonden aan de Martinuskerk.
Na 8 jaar stopte hij in 1977 met dit werk. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon, zodat hij een jaar later tenor werd bij de Creedsingers van de Liduinabasiliek, waar hij gezien zijn koorervaring ingezet werd als repetitor en 2e dirigent.Na opheffing van dit koor in 1982 werd hij cantor in de Jacobus- en de Martinuskerk. In 1992 sloot hij zich aan als tenor bij het Don Boscokoor. Ook daar werd hij al snel actief bij het instuderen van liederen en werd hij plaatsvervangend dirigent. Toen de toenmalige dirigent van het koor Sjef Engering in 1994 te kennen gaf als dirigent te willen stoppen, werd Rob gevraagd om de koorleiding van hem over te nemen.Bij de overgang van Don Boscokoor naar Stand Together in augustus 2014 bleeft Rob als dirigent aan het nieuwe koor verbonden.

 

Elizabeth Fadel, piano

elizabeth-fadel   Elizabeth begon haar pianostudie toen ze 7 jaar was, bij Rosa Mistica Music School. Tijdens de studie had ze muziektheorie,
perceptie, geschiedenis en instrument lessen. Ze werd lid van het Parana Art College (FAP)toen ze 18 jaar was om muziektherapie te studeren.  Een jaar later studeerde Elizabeth aan de Escola de Musica e Belas Artes ( EMBAP ) voor Bachelor op piano , waar ze les had van de vermaarde Russische Pianist Olga Kiun.
Ze heeft gewerkt als pianolerares bij FAP en bij het Braziliaanse Conservatorium van de populaire muziek . Elizabeth begon ook te werken als pianist assistent voor de Koralen van de Federale Universiteit van Parana en voor de Tuiuti Universiteit van Parana . Op de leeftijd van 20 , begon ze met het bespelen van de klavecimbel en maakte deel uit van een groep van EMBAP . Elizabeth heeft gespeeld in vele bars , restaurants en ze deed vele concerten in Brazilië , met klassieke en populaire muziek ( Braziliaanse jazz en tango ) . In 2011 nam ze de CD ” Divertimento ” , met de mandoline speler Daniel Migliavacca. Nu woont zij sinds een aantal jaren in Nederland en heeft een masterstudie klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium Den                                                                       Haag  afgerond.